Canon EF 100mm f/2,8L IS USM Macro 1:1

6 000:-

Märke
Canon
Modell
00mm f/2,8L IS USM Macro 1:1
Skick
Begagnad

Säljer min Canon Macro-lins. Endast använd 5 ggr. Köpte den för 10000kr. nu 6000kr. orignal-box, motljusskydd och väska medföljer.

saxat från cyberphoto:
Vädertätad macro L-optik från Canon med bildstabilisering. Avsedd i första hand för yrkesfotografer och entusiaster, men är givetvis ett bra val för hobbyfotografer också.
Vi har uppdaterat testet med en mer högupplöst och moderna kamera. Men det kanske mest intressanta är att vi jämfört den med Canon EF 100/2,8 USM Macro, som ligger i en lägre prisklass och saknar stabilisering samt vädertätning.
Allmänt
EF 100/2,8L IS USM känns mycket robust och med skön känsla i fokusringen. Objektivet växer inget på längden vid fokusering som många billigare macro-objektiv gör. Knappen för fokusbegränsningen har tre lägen: 0,5m till oändligt, 0,3-0,5m och 0,3m till oändligt.
Bildstabilisering är suveränt för dig som helst fotograferar på fri hand utan stativ, det hjälper upp till 4 steg längre slutartider än normalt vid normal fotografering, och ca 2 steg vid makrofoto. Men det saknas ett extra stabiliseringsläge avsett för panorering.
Bra att det finns stativfäste som tillbehör (ingår ej), det blir avsevärt mycket stadigare än att montera stativhuvudet under kamerahuset. Optiken autofokuserar tyst och snabbt tack vare USM AF-motor. Motljusskydd ingår.
Bildkvalité
Mycket bra skärpa redan på största bländare till större del av bilden, och mellan f/5,6 till f/16 blir det rejält skarpt över hela bilden. Bländar man ner ytterligare till f/22 och 32 så gör sig diffraktion som vanligt påmind. Någon kromatisk aberration eller distorsion har vi inte märkt av, och vinjettering förekommer i stort sett bara på full öppning. En synnerligen välkorrigerad optik.
Oerhört lugn och fin bakgrundsoskärpa (bokeh). Motljusegenskaperna är däremot inte det bästa jag upplevt i klassen, rekommenderar att använda medföljande motljusskydd och undvika fotografera med solen i bild om man inte gillar reflexer och försämrad kontrast.

makroobjektiv

Annonsen skapades och försvinner automatiskt . Annonsören ansvarar för att beskrivningen är korrekt.
Rapportera annons

Få sammanfattning varje fredag

Anmäl din e-post och få de senaste annonserna till din inkorg.